Villa Pelangi Bali

Activiteiten / bezienswaardigheden op Bali / dingen om te doen op Bali

Raften op Bali
Raften op de Ayung river, dit is super leuk om te doen en voor iedereen geschikt. Er zijn veel aanbieders voor rafttochten langs deze rivier. De tochten variëren dan ook in afstand en duur. De langste tocht wordt aangeboden door Mega rafting, deze tocht is zo'n 10km lang en duurt zo'n 2 uur met een korte tussenstop waar je wat kunt drinken.Tijdens het raften kun je genieten van de adembenemende natuur in deze canyon. TIP; zorg dat je rond de klok van 10:00 uur aankomt op de raftlocatie, op het eind punt van deze tocht word je getrakteerd op een heerlijke lunch, dit zit bij de prijs in begrepen. Op het eind punt kan er worden gedoucht. megaraftingbali.com
r1.jpg    r10.jpg   w37.jpg

Golfen op Bali
Op ongeveer 1 uur rijden ligt op 1.142 meter hoogte een prachtig aangelegde 18 holes golfbaan.(Bali handara kosaido country club) Wie de hitte van het laagland even wil ontvluchten, kan hier bij wat misschien aangenamere temperaturen zijn balletje slaan. www.handaragolfresort.com/ Er zijn in het zuiden van Bali nog meer golf locaties zoals: Nirwana Bali Golf Club, Balibeach Golf Course, Bali Golf en Country Club en New Kuta golf course.
g1.jpg   g2.jpg   w38.jpg

Watervallen op Bali.
Op Bali bevinden zich verschillende watervallen. De bekendste zijn Gitgit, Munduk, Tegenungan, Banyumala, Aling Aling, Jembong, Tegenungun, Lemukih, Cepung en de Sekumpul watervallen, deze laatste is echter de spectaculairste. Trappen leiden je naar de bodem van deze canyon waar je kunt genieten van de schitterende natuur en zelfs onder het neerstortende water een douche kunt nemen. Voor de liefhebbers van avontuur kun je door de rivier nog naar andere watervallen in deze canyon. (overleg wel met een gids als je dit op eigen houtje gaat doen, het is niet geheel zonder gevaar)
r8.jpg      r7.jpg     r2.jpg         

g29.jpg       g30.jpg     W3_Banyumala_Waterfall.jpg

W31Aling_Aling_Waterfall.jpg     W33_Tegenungan_Waterfall.jpg     W34_Lemukih_Waterfall.jpg     W32_Jembong_Waterfall.jpg

Dolfijnen spotten Bali
Je moet er wel vroeg voor op staan, om deze onvergetelijke boottocht te maken, om oog in oog te staan met de dolfijnen die in hele scholen op zoek zijn naar garnalen. Dit schouwspel speelt zich af tussen 6 en 9 uur 's morgens, daarna is de kans kleiner dat je ze ziet. U kunt tevens genieten van een prachtige zonsopgang.
Normaal moet je voor dit uitstapje naar Lovina rijden om daar de boot te nemen, bij ons word je met de boot opgehaald aan het strand voor de villa. Je kunt deze tour bespreken door te bellen met onze huistelefoon naar Pascal, hij haalt jullie met zijn boot op, op het strand voor de villa. Zijn telefoonnr. 062-81338490820. Klik hier voor een filmpje gemaakt door gasten van onze villa.
r13.jpg r12_1.jpg w39.jpg

Duiken / Snorkelen op Bali
Vanuit Labuhan lalang (ongeveer 1 uur rijden vanaf de villa), kun je met boten mee naar het Menjangan eiland om daar vervolgens de fantastische onderwaterwereld te aanschouwen. Absoluut een must voor de duiker- en snorkelliefhebber, u zult versteld staan van de grote hoeveelheden en verscheidenheid aan vis die men hier aantreft. De uitrusting kunt u bij het vertrekpunt van de boot huren, vergeet niet uw waterschoenen mee te nemen. TIP: Vertrek uiterlijk om 8:00 uur van af de villa, s'middags zijn de golven vaak hoger wat het snorkelen lastiger maakt, als je gaat duiken maakt het niets uit.
TIP; Op nog geen 2km uit de kust schuin tegen over onze villa ligt ook een coraalrif, wil je daar gaan snorkelen neem kontact op met Pascal (de man van het dolfijnen spotten) 062-81338490820. Hiervoor moet je wel zelf over een snorkel uitrusting beschikken
Rondom Bali bevinden zich nog veel meer duik- en snorkel stekken zoals: Penjor reef, Sanur channel, Jeladi willis, Toyapakeh, S.D. Bali, Pura ped, Bleu corner, Malibu point, Jack point Cristal Bay, Sental, Blue lagoon, Ferry channel, Pura jepon, Tanjung sari, Gili baiha, Gili mimpang, Gilli tepekong, Amed, Gili selang, Seraja, Garden eel, Kapal budak (anchor Wreck ),Pos I Bali, Pos II Bali, Pemuturan, Secret bay, US Liberty wreck, Tulamben drop off, ulamben coral garden, Kubu.
r4.jpg  r5.jpg  r6.jpg   
  

Warmwater bronnen op Bali
In Banjar (op 3km van de villa) vind je midden in de jungle de Permandian Air Panas (hotsprings) warmwater bronnen, waar je heerlijk kunt ontspannen in het warme mineraalhoudende water (vergeet je zwemspullen niet). Er zijn kluisjes en je kunt er douchen, en eventueel wat eten en drinken.
r10_1.jpg    r11.jpg

Mountainbiken op Bali
Deze fietstochten zijn super leuk om te doen. U wordt opgehaald bij de villa, in overleg met de gids / begeleider wordt de zwaarte en de lengte van de route bepaald. U geniet van de schitterende natuur, u fietst langs de rijstterrassen, u komt op plaatsen waar u normaal niet komt. Er wordt ook een bezoek gebracht aan een lokale Balinese familie op het platte land midden tussen de rijstterrassen, daar worden eigen gemaakte lekkernijen aangeboden (zit bij de prijs in). Tegelijkertijd kunt u zien hoe deze familie in zijn eigen behoefte voorziet. Deze fietstour is te boeken bij Putu Bonchonk 085-237953821 www.bali outback.com
r9.jpg  g4.jpg

National park op Bali
Taman Nasional Bali Barat. (in het westen van Bali) Het park omvat ruim 76.000 ha. waarvan 50.000 ha. bebost is. Men vindt er wilde runderen, munkjaks, luipaarden, apen, slangen en vele vogelsoorten. TIP: dit park is op zijn mooist in of net na het regenseizoen, bezoek de uitkijktoren waar je het hele park kunt overzien en een heerlijke lunch kunt nemen. 
g6.jpg   g5.jpg

Botanische tuin Bali / Bali treetop advenure park.
Bedugul Botanical garden (Kebun Raya Eka Karya)
Botanische tuinen. In de bergen rond Bedugul bevindt zich 1100m hoogte dit 150 ha. grote complex vlakbij het Beratan meer. Je vindt er meer dan 1.100 soorten bomen en planten waaronder meer dan 300 soorten orchideeën en meer dan 100 soorten cactussen. Ook kunt u een klimtocht maken op een speciaal geprepareerd parcours in de boomtoppen van dit stuk terrein, hier moet wel extra voor worden betaald. Bali treetop advenure park www.balitreetop.com

g7.jpg    g8.jpg    g20.jpg

Trekking / wandelen / berg beklimmen / jungletours / vulkanen op Bali.
Spectaculaire zonsopgang bekijken vanaf de hoogste bergen / vulkanen van Bali, de Mount Gunung Agung (3142m duur beklimming 5-7uur)  Mount Abang (2152m duur beklimming 2,5uur) en Mount Batur (1717m duur beklimming 2uur)  LET WEL!! Je moet wel over een goede fisieke conditie beschikken om deze bergen te beklimmen. De start van deze beklimmingen vinden vooral s'nachts plaats vergeet niet warme kleding mee nemen want het is koud op de bergtoppen. Goede schoenen is een must, je klimt voornamelijk op lava gesteente. Onze chauffeurs brengen je naar de start locaties van deze bergen.
g9.jpg    g10.jpg   g11.jpg

Watersport noord Bali / waterscooters / jetskieen / bananenboot / parasailing / kanoën / fly boards
Op nog geen 10 minuten van de villa bevindt zich Krisna watersport, de doorgaans rustige Balinese zee is uitermate geschikt om diverse watersporten te beoefenen met uitzondering van golfsurfen. Klik hier YouTube impressie. Bij dit watersport centrum zit ook een restaurant op www.krisnawatersports.com/
g12.jpg  g13.jpg  Flyboard_1.jpg
w22.jpg  w23.jpg

Krisna Funtastic land
Op 15 minuten van de villa, een klein pretpark, open van 16:00 uur tot 22:00 uur. YouTube
Op dit park zitten ook restaurantjes waar je wat kunt eten en drinken
krisna_2.jpg   krisna_4.jpg   krisna_5.jpg

Krisna adventure / Natural sliding / Cliff jumping
Op nog geen 30 minuten rijden vanaf de villa, extreem sports, u glijd vanaf een waterval (natuurlijke glijbaan) naar beneden, ook kunt u van af verschillende hoogtes bij de watervallen in het meer springen tot een hoogte van 10 meter
krisna_7.jpg   krisna_9.jpg  krisna_10.jpg

Tempels op Bali
Op het godeneiland Bali bevinden zich ontelbare tempels, de bekendste zijn die van Tanah Lot / Uluwatu en de Ulun Danu tempel in het bratan meer. Op nog geen 2km van onze villa bevindt zich het oudste boeddhistische klooster (Brahma Vihara Ashrama) van Bali. U vind er een kleine Borobudur tempel, echt de moeite waard om dit klooster te bezoeken.
g14.jpg   w4.jpg   g15.jpg

Ubud Bali en omgeving
In Ubud is het is erg druk, het trekt jaarlijks heel veel toeristen. U vindt er vrijwel alles, zoals kunst, zilver, goud, meubelen. Er is ook een grote markt die 7 dagen van de week open is. In en rond om het dorpje Mas vlak bij Ubud vind je veel houtsnijwerk en steenhouwerijen. Ook een bezoek aan UC silver en Buddha to Buddha is de moeite waard. U mag zelfs in de werkplaatsen van deze smederijen met eigen ogen aanschouwen hoe de juwelen worden gemaakt.
g16.jpg         g17.jpg         g19.jpg

Waterpark Gran Surya Resmi Di Buka Bali
Dit waterpark bevindt zich op 1,5 km van de villa. Je vindt er glijbanen, waterhellingen, splash zone's en nog veel meer, het park is voor alle leeftijden, vooral leuk voor de kinderen en betaalbaar.
g26.jpg    g25.jpg   g27.jpg

Scooter / bromfiets huren op Bali.
Leuk om te doen, is een scooter huren, u kunt dat via onze helpdesk regelen.
De kosten hiervan zijn 50.000RP per dag, dit is inclusief verzekering en helm, exclusief brandstof.

LET OP!! Ver weg de meeste scooters die op Bali worden verhuurt hebben een motorinhoud van meer dan 50CC.
Dat betekend dat u er in Nederland een rijbewijs voor nodig heeft (afhankelijk van de motorinhoud of het vermogen) een rijbewijs A, A1 of A2. Aangezien verzekeraars handelen volgens de Nederlandse wet mag u zonder bovengenoemde rijbewijs(zen) niet rijden ook niet op Bali, echter word dat op Bali wel gedoogd. Maar let op, u bent in de meeste gevallen niet verzekerd mocht u een ongeval krijgen en u heeft medische hulp nodig. Wilt u daar zeker van zijn vraag dit na bij uw verzekeraar. Op de site van de rijksoverheid vind u informatie over waar u welk rijbewijs voor nodig heeft, klik hier voor meer informatie.
U moet echter wel in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs, de kans is groot als je er niet Indonesisch uit ziet dat je word aangehouden. (vooral in het zuiden van Bali). Heb je de papieren niet in orde dan is de kans groot op een boete. (internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB). Het straatbeeld doet dat niet vermoeden maar er is een helmplicht.

Het verkeer is op Bali erg druk, ze rijden er links, "verkeersregels" zijn er nauwelijks, het deelnemen aan het verkeer op een scooter is dan ook niet geheel zonder risico! Kijk dus goed uit, en let vooral op uw mede weggebruikers!
Wilt u toch scooter rijden ondanks dat u misschien daar voor niet over het juiste rijbewijs beschikt (en zeker als u nog nooit op een scooter heeft gereden) raden wij u echter met klem aan om eerst te oefenen alvorens de drukke weg op te gaan.
g21.jpg       g23.jpg      g22.jpg

Aansprakelijkheid: Het deelnemen aan (of aan een van) boven vernoemde activiteiten is ten allertijde geheel op eigen risico. Wij zijn dan ook onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk als u of wie dan ook iets overkomt in welke vorm dan ook als gevolg daarvan.

Dit is echter een kleine greep van wat Bali allemaal te bieden heeft ,dagtrips kunt u terplekke met onze vaste chauffeurs regelen.

Dagtrips: kosten per dag afhankelijk van de duur b.v (8-10 uur) 650.000---750.000 RPH per auto (45-50 euro afhankelijk van de koers). Deze kosten zijn inclusief: arbeidsloon chauffeur, brandstof en de huur van de auto.
(capaciteit auto's 7 personen incl. chauffeur) voor tarieven bus 9 en 13 personen klik hier

 

Villa Pelangi Bali ook te boeken via: Bali Villa huren | Bali Villas | Bali vakantievilla | Villa huren Bali | Vakantiehuis huren Bali | Strand villa Bali | contact | reserveren | disclaimer | sitemap | webdesign